laugh wrote:
Αν θες να πεις ότι πίνεις καλό espresso στο σπίτι πρέπει να επενδύσεις και χρόνο και χρήμα, πρέπει να αλέθεις τον καφές σου ακριβώς πριν τον πιείς, να καθαρίζεις τη μηχανή σου κάθε μέρα,
Τι εννοείς καθαρίζεις; Είναι λάθος ο καθαρισμός κάθε μέρας με χημικό σε σπιτική μηχανή. Καθημερινά γίνεται στα καφέ λόγω του όγκου δουλειάς. Backflash μόνο με νερό 2-3 φορές τη βδομάδα. Με χημικό περίπου 200-250 καφέδες.
Πιο σημαντικό στο σπίτι (λόγω κόστους)είναι:α)το νερό που βάζεις, β)η μηχανή να έχει σταθερή θερμοκρασία και πίεση το οποίο είναι ανάλογο με το τι μηχανή έχεις. Μετά πάνε πράγματα που έχουν σχέση και επαγγελματικά (χαρμάνι,μπαριστα, grinder).
Γενικά ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους δε πίνουν καφέ... μετά είδα ποιοί γράφουν και όχι μόνο για συγχαρητήρια δεν είναι, αλλά εξηγούν και πολλά από τα παράλογα του χαρακτήρα τους. Θέλει διερεύνηση ίσως σε μεγαλύτερο δείγμα για να αποδείξουμε ότι είναι γτπ όσοι υποστηρίζουν για βόλτα μόνο το καφε και δη για γκόμενα.
Sent from my GM1913 using Tapatalk