απο τις καλυτερες μακαροναδες που εχω φτιαξει στην ζωη μου ηταν με πενες, μπροκολο, κοτοπουλο βραστο και φετα! (δεν ξερω πως μου ηρθε αυτη η συνταγη αλλα ηταν σουπερ)
το να βαζεις την φετα στο τελος, ψιλοτριμμενη, στην κατσαρολα που ειναι τα μακαρονια (και που εχεις βαλει το al dente βρασμένο μπρόκολο μαζί με κομματάκια κοτόπουλου) και να σβήνεις την φωτιά, αφήνοντας την φέτα να λιώσει και να πάρει μια κρεμώδη υφή η οποία αντικαθιστά κάθε ανάγκη για παρουσία κρέμας γάλακτος, ήταν πραγματικά απόλαυση
αυτα!
και η μακαροναδα που λεει το παλικαρι απο πανω, πιο πολυ για μακαρονοσαλατα μου κανει παρα για μακαροναδα
και ενα γενικο χιντ! η χρηση ελαιολάδου ή/και βουτύρου στα μακαρόνια, αν πρόκειται να μπει σάλτσα μετά είναι απολύτως αχρείαστη! κανονικά το βάζεις για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια! αν είναι να χρησιμοποιήσεις σάλτσα, τότε απλά ανακατεύεις λίγη απο την σάλτσα με τα μακαρόνια οπότε δεν κολλάνε και είσαι κομπλέ!
Ο τσελεμεντές του manager
- Aris7
- Director Of Football
- Posts: 6702
- Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
- Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
- twitter: Maritus7
- Status: Andy Roddick
- Location: Andy Roddick
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
- Jordi_7
- The God Of Football
- Posts: 26808
- Joined: Sun Jun 05, 2005 4:11 pm
- Αγαπημένη Ομάδα: FC Barcelona
- Location: Marinaleda
- Has thanked: 0
- Been thanked: 5 times
"Πένες κοτόπουλο με μπρόκολο και κρέμα απο μασκαρπόνε".Aris7 wrote:απο τις καλυτερες μακαροναδες που εχω φτιαξει στην ζωη μου ηταν με πενες, μπροκολο, κοτοπουλο βραστο και φετα! (δεν ξερω πως μου ηρθε αυτη η συνταγη αλλα ηταν σουπερ)
Έτσι ακριβώς λεγότανε ένα πιάτο που είχαμε στο μαγαζί για ~1 χρόνο.
Το μασκαρπόνε είναι ημίγλυκο τυρί σαν το φιλαδέλφεια για να καταλάβεις.
Νταξ, απλά τα έσπαγε.
No deixem de jugar perquè ens fem vells, sinó que ens fem vells perquè deixem de jugar.
Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10
Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10
Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
- Aris7
- Director Of Football
- Posts: 6702
- Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
- Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
- twitter: Maritus7
- Status: Andy Roddick
- Location: Andy Roddick
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
o Μπουγατσας να προσπαθει να μου εξηγησει τι ειναι το μασκαρπονε
ΛΟΛ
που οταν εγω ετρωγα τιραμισου εσυ δεν ειχες γεννηθει καν
(παιζει)
ΛΟΛ
που οταν εγω ετρωγα τιραμισου εσυ δεν ειχες γεννηθει καν
(παιζει)
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
- Jordi_7
- The God Of Football
- Posts: 26808
- Joined: Sun Jun 05, 2005 4:11 pm
- Αγαπημένη Ομάδα: FC Barcelona
- Location: Marinaleda
- Has thanked: 0
- Been thanked: 5 times
Τιραμισού, μασκαρπόνε.
2 έννοεις ασύνδετες;
anyway ρε φίλε, δεν σε είπαμε και καμπούρη, αλλά που να ξέρω οτι είσαι gourmet τύπος;
2 έννοεις ασύνδετες;
anyway ρε φίλε, δεν σε είπαμε και καμπούρη, αλλά που να ξέρω οτι είσαι gourmet τύπος;
No deixem de jugar perquè ens fem vells, sinó que ens fem vells perquè deixem de jugar.
Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10
Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10
Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
-
- Football Legend
- Posts: 12423
- Joined: Tue Jan 27, 2004 12:00 am
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Στις παλιές καλές εποχές που έκανε η μάνα τιραμισού, και δε με ένοιαζε πόσο θα τρώω και απο τι (αν ξανακάνει βέβαια, πάλι δε θα με νοιάξει), έτρωγα μισή τιραμισού στην καθισιά.
Μιλάμε για μεγάλο ταψί.
Την υπόλοιπη μου την έπαιρνε για να φάνε και οι άλλοι.
Εκτός αυτού την έβαζα να φτιάξει μια 2η γαβάθα κρέμα, για να την φάω με το κουτάλι.
Good fuckin' times.
Μιλάμε για μεγάλο ταψί.
Την υπόλοιπη μου την έπαιρνε για να φάνε και οι άλλοι.
Εκτός αυτού την έβαζα να φτιάξει μια 2η γαβάθα κρέμα, για να την φάω με το κουτάλι.
Good fuckin' times.
- Sponis
- Twitch Streamer
- Posts: 25743
- Joined: Thu Oct 03, 2002 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Δόξα Δράμας
- Αγαπημένη Ομάδα: Manchester United / Π.Α.Ο.
- twitter: Sponis
- Status: I'm coming... Keep running... Tormenting You!
- Location: Under Your Wings and Into Your Arms
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
- Contact:
μόνο κ μόνο γι αυτό το τόπικ πρέπει να κάνει εγγραφή το έτερον μου ήμισυ...
είναι τύπος που ανοίγει το ντουλάπι, βλέπει τι έχει από υλικά και αν κάνει μακαρονάδα πχ ποτέ δε θα είναι ίδια με την άλλη... ότι της ταιριάζει βάζει και συνήθως με τρομερά αποτελέσματα
ιστορικό έχει μείνει στην Θεσσαλονίκη το Φωσφο-ρύζι που είχε κάνει [ρύζι με κάρυ και διάφορα άλλα που απλά φωσφόριζε]. Τα πιάτα δε χρειαζόντουσαν πλύσιμο μετά...
τελευταίο σουξέ τα μπισκότα με ζάχαρη κ κανέλα...
λογικά μπορεί να το επιβεβαιώσει κανάς Ρένος...
είναι τύπος που ανοίγει το ντουλάπι, βλέπει τι έχει από υλικά και αν κάνει μακαρονάδα πχ ποτέ δε θα είναι ίδια με την άλλη... ότι της ταιριάζει βάζει και συνήθως με τρομερά αποτελέσματα
ιστορικό έχει μείνει στην Θεσσαλονίκη το Φωσφο-ρύζι που είχε κάνει [ρύζι με κάρυ και διάφορα άλλα που απλά φωσφόριζε]. Τα πιάτα δε χρειαζόντουσαν πλύσιμο μετά...
τελευταίο σουξέ τα μπισκότα με ζάχαρη κ κανέλα...
λογικά μπορεί να το επιβεβαιώσει κανάς Ρένος...
- kAsper
- Assistant Manager
- Posts: 3044
- Joined: Tue Feb 07, 2006 3:39 pm
- Football Manager της ομάδας: Villarreal
- Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
- facebook προφίλ: a.kasparidis
- Status: Κομπλέ, κομπλέ
- Location: Αλεξανδρούπολη
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Εδώ μου δίνεις πάσα για το επόμενο "ευκολάκι" για μεσημέρι και άκρως γευστικό
ΡΥΖΙ
Υλικά
1 κούπα ρύζι Αgrino Basmati (μυρωδάτο ρύζι Ινδίας) ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΟΧΙ ΜΩΒ
2 κούπες νερό
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι(εγώ βάζω παραπάνω για λίίίίγο spicy)
λίγο τριμμένο τζίντζερ
λίγο κάρρυ (προαιρετικό αλλά πεντανόστιμο)
2 κλωστές σαφράν
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτηρο ή ελαιόλαδο
Προεργασία
Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα μπωλ
Ζεσταίνουμε το βούτηρο μέχρι να λιώσει ή το λάδι μέχρι να ζεσταθεί
Τσιγαρίζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς
Εκτέλεση
Προσθέτουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας για να αναμιχθούν
Όταν αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά ΑΡΚΕΤΑ (πχ απο το 3 στο 1)
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα
Ανακατεύουμε που και που
Σε ~10' απολαμβάνουμε
ΤΙΡ
Μπορείς να το κάνεις με όση ποσότητα ρύζι θες προφανώς ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ την ΔΙΠΛΑΣΙΑ ποσότητα νερού ώστε να μην μας βγεί νερουλό(>2x) ή άβραστο(<2x)
Δυσκολία συνταγής
1/10
ΡΥΖΙ
Spoiler: show
1 κούπα ρύζι Αgrino Basmati (μυρωδάτο ρύζι Ινδίας) ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΟΧΙ ΜΩΒ
2 κούπες νερό
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι(εγώ βάζω παραπάνω για λίίίίγο spicy)
λίγο τριμμένο τζίντζερ
λίγο κάρρυ (προαιρετικό αλλά πεντανόστιμο)
2 κλωστές σαφράν
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτηρο ή ελαιόλαδο
Προεργασία
Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα μπωλ
Ζεσταίνουμε το βούτηρο μέχρι να λιώσει ή το λάδι μέχρι να ζεσταθεί
Τσιγαρίζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς
Εκτέλεση
Προσθέτουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας για να αναμιχθούν
Όταν αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά ΑΡΚΕΤΑ (πχ απο το 3 στο 1)
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα
Ανακατεύουμε που και που
Σε ~10' απολαμβάνουμε
ΤΙΡ
Μπορείς να το κάνεις με όση ποσότητα ρύζι θες προφανώς ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ την ΔΙΠΛΑΣΙΑ ποσότητα νερού ώστε να μην μας βγεί νερουλό(>2x) ή άβραστο(<2x)
Δυσκολία συνταγής
1/10
Στην ουσία,ναι,σαλάτα με μακαρόνια απλά επειδή είναι ζεστά το είπα μακαρονάδαAris7 wrote:και η μακαροναδα που λεει το παλικαρι απο πανω, πιο πολυ για μακαρονοσαλατα μου κανει παρα για μακαροναδα
Ω ΩΩ ΠΑΟΚ Σ'ΑΓΑΠΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΑ Σ'ΑΚΟΛΟΥΘΩ
Ω ΩΩ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ , ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Proud member of "ΠΑΟΚ spammers worship Boloni 2011/2012" topic - Σελιδοchampions 2011/2012
Ω ΩΩ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ , ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Proud member of "ΠΑΟΚ spammers worship Boloni 2011/2012" topic - Σελιδοchampions 2011/2012
- Tsakalaki
- Asst Researcher ΠΑΟΚ - Story Teller
- Posts: 48757
- Joined: Sun Nov 30, 2003 12:00 am
- Football Manager της ομάδας: Tottenham
- Αγαπημένη Ομάδα: Dynamo Podilatou
- facebook προφίλ: antonis.tsakaleas
- twitter: Tsak_attaq
- Status: I've never been clever, 'cause need it never
- Location: Θεσσαλονίκη (Βόλος)
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 5 times
- Contact:
Θέλω να ποστάρουν όλοι όσοι έχουν σπιτι τους 2 κλωστές Σαφράν
--------------------------------------------------------
Εσαεί Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΣΠΑ PC | -2002
26.08.10 | All my FM Stories | Πώς το Football Manager έγινε κομμάτι της ζωής μου
My Twitch channel
Εσαεί Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΣΠΑ PC | -2002
26.08.10 | All my FM Stories | Πώς το Football Manager έγινε κομμάτι της ζωής μου
Spoiler: show
My Twitch channel
- Antonisjk
- National Manager
- Posts: 7512
- Joined: Thu Dec 11, 2003 12:00 am
- Αγαπημένη Ομάδα: AEK
- Location: Κύπρος
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Contact:
Σίγουρα έχω κλοστή Σαφράν. (Παντρεμένος γαρ, κάθε παντρεμένη - νοικοκυρά γυναίκα έχει ). Αλλά Τσακ, πρέπει να μπέρδεψες σπαμοτόπικ με αυτό...ή κάνω λάθος;
- koufa
- National Manager
- Posts: 9279
- Joined: Sat Oct 29, 2005 9:02 pm
- Location: Manchester
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Contact:
ΕΓΩ, ΕΓΩ!
Το σαφράν μπαίνει σε διάφορες συνταγές που ξέρω, οπότε έχω στο ντουλαπάκι μου...
Το σαφράν μπαίνει σε διάφορες συνταγές που ξέρω, οπότε έχω στο ντουλαπάκι μου...
“Love is not about who you can see spending your future with, it’s about who you can’t see spending your life without.”
thanasis10 wrote:Πού πας και μπλέκεις...;
- Aris7
- Director Of Football
- Posts: 6702
- Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
- Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
- twitter: Maritus7
- Status: Andy Roddick
- Location: Andy Roddick
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Tsakalaki wrote:Θέλω να ποστάρουν όλοι όσοι έχουν σπιτι τους 2 κλωστές Σαφράν
να σου φτιαξω ριζοτο με σαφραν και θαλασσινα, να γλυφεις τα δαχτυλα σου
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
- burgos
- Youth Pro
- Posts: 350
- Joined: Tue Mar 29, 2005 9:38 pm
- Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
- Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Βέροια, Marseille
- Location: Βέροια
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Εγώ που έχω και κλωστή σαφράν και σκόνη κερδίζω τίποτα;;
Στο θέμα μας τωρα, εγώ κάνω συχνά μια σαλάτα ζυμαρικών και τη πασπατεύω για 2-3 μέρες παρέα με μάνατζερ.
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια ή πέννες προτιμώ εγώ)
1 κονσέρβα μανιτάρια 200γρ
150γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
150γρ γκούντα επίσης σε κυβάκια
200γρ μαγιονέζα light (για να μη γίνει βόμβα από θερμίδες)
200γρ μουστάρδα
100γρ καλαμπόκι
Βράζουμε τα ζυμαρικά και λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα με λίγο ξυδάκι και αλατοριγανοπίπερο για να βγει η σως.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα αρκετά βαθύ μπωλ, τα ανακατεύουμε με τη σως και τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε στο ψυγείο για κανα 2ωρο και είμαστε έτοιμοι να σαβουριάσουμε
Στο θέμα μας τωρα, εγώ κάνω συχνά μια σαλάτα ζυμαρικών και τη πασπατεύω για 2-3 μέρες παρέα με μάνατζερ.
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια ή πέννες προτιμώ εγώ)
1 κονσέρβα μανιτάρια 200γρ
150γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
150γρ γκούντα επίσης σε κυβάκια
200γρ μαγιονέζα light (για να μη γίνει βόμβα από θερμίδες)
200γρ μουστάρδα
100γρ καλαμπόκι
Βράζουμε τα ζυμαρικά και λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα με λίγο ξυδάκι και αλατοριγανοπίπερο για να βγει η σως.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα αρκετά βαθύ μπωλ, τα ανακατεύουμε με τη σως και τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε στο ψυγείο για κανα 2ωρο και είμαστε έτοιμοι να σαβουριάσουμε
- Tsakalaki
- Asst Researcher ΠΑΟΚ - Story Teller
- Posts: 48757
- Joined: Sun Nov 30, 2003 12:00 am
- Football Manager της ομάδας: Tottenham
- Αγαπημένη Ομάδα: Dynamo Podilatou
- facebook προφίλ: antonis.tsakaleas
- twitter: Tsak_attaq
- Status: I've never been clever, 'cause need it never
- Location: Θεσσαλονίκη (Βόλος)
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 5 times
- Contact:
Μόλις τώρα έφαγα χυλοπίτες με μανιτάρια και τριμμένο τυρί. Όταν δεν έχεις χρόνο απλά κάνεις χυλοπίτες, πετάς απο πάνω κασέρι αλλα και μανιτάρια τα οποία τα έχεις ψιλοκόψει και φουρνίσει για 30' με λάδι, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κάρυ. Δε μου άρεσε - το τυρί βασικά μου χάλασε τη γεύση, δε ξέρω γιατί - αλλα είναι φορές που δε με νοιάζει η γεύση. απλά καλύπτω την ανάγκη της στιγμής.
--------------------------------------------------------
Εσαεί Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΣΠΑ PC | -2002
26.08.10 | All my FM Stories | Πώς το Football Manager έγινε κομμάτι της ζωής μου
My Twitch channel
Εσαεί Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΣΠΑ PC | -2002
26.08.10 | All my FM Stories | Πώς το Football Manager έγινε κομμάτι της ζωής μου
Spoiler: show
My Twitch channel