Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderator: Moderators

 
The Godfather
Youth Pro
Youth Pro
Topic Author
Posts: 264
Joined: Tue Jan 22, 2008 9:57 pm
Αγαπημένη Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Location: Λεμεσός

Opposition Instructions

Sun Mar 15, 2009 6:21 pm

Παιδιά, έψαξα και στις τακτικές του FM2009 αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος με αυτά που βρήκα, οπότε μιας και ασχολούμαι αποκλειστικά με το FML, ανοίγω εδώ το τόπικ...
(Αν οι mods πιστεύουν ότι πρέπει να μεταφερθεί εκεί, ας το μεταφέρουν και μπορώ να κάνω edit το μύνημά μου.)

Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (αν όχι το σημαντικότερο) κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και επειδή πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια", θέλω και τις δικές σας γνώσεις... Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνω λάθη και σίγουρα δεν εκμεταλεύομαι όλα όσα μπορούν να μου προσφέρουν τα Opposition Instructions.
Επίσης ούτε από τα manuals παλαιότερων εκδόσεων του FM κατάφερα να βγάλω κάποια άκρη, αφού πολλές φορές υπάρχει αντίθεση μεταξύ των όσων καταλαβαίνω.

Πάρακάτω αναφέρω τί χρησιμοποιώ εγώ αλλά και τις απορίες μου...

Α. Αντίπαλοι Επιθετικοί

Βάζω σε όλους Tight MArking --> Always. Ο λόγος είναι ότι θέλω να τους έχουν από κοντά οι αμυντικοί μου.

Απορίες
Α1) Μπορεί το να χρησιμοποιώ Always Tight Marking σε ένα γρήγορο επιθετικό για παράδειγμα, να είναι καταστροφικό? Ποιά χαρακτηριστικά του αντιπάλου πρέπει να με αποτρέπουν από το να χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη εντολή?
Α2) Στην περίπτωση που ο αντίπαλος επιθετικός αγωνίζεται με 3 επιθετικούς, υπάρχει ο κίνδυνος να αποσυντονιστεί η άμυνά μου αν το χρησιμοποιήσω σε όλους? Μήπως σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιώ σε κανένα?

Β. Αντίπαλοι DMs, MCs, AMCs

Βάζω σε όλους Closing Down --> Always. Ο λόγος είναι ότι θέλω να κλείνω τους χώρους, ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να κάνει παιχνίδι.

Απορίες
Β1) Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, μπορεί το να χρησιμοποιώ Always Closing Down σε ένα γρήγορο ή δημιουργικό μέσο για παράδειγμα, να είναι καταστροφικό? Ποιά χαρακτηριστικά του αντιπάλου πρέπει να με αποτρέπουν από το να χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη εντολή?

Γ. Αντίπαλοι DRs, DLs, WBRs, WBLs, MRs, MLs, AMRs, AMLs

Βάζω σε όλους Show Onto Foot --> (επιλέγω το αδύνατό τους πόδι). Ο λόγος είναι για να μην βγάζουν μπαλιές στην περιοχή μου από τα άκρα.

Απορίες
Γ1) Καλά κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη οδηγία σημαίνει κατά κάποιον τρόπο να αναγκάζει τον αντίπαλο να χρησιμοποιεί το πόδι που επιλέγω? Ή μήπως είναι το αντίθετο και κάνω τεράστιο έγκλημα?

Δ. Γενικές Απορίες

Δ1) Πότε χρησιμοποιούμε (χαρακτηριστικά και θέση αντιπάλου) Tight Marking --> Never? Για να υπάρχει εκεί κάποιος λόγος θα υπάρχει...
Δ2) Πότε χρησιμοποιούμε (χαρακτηριστικά και θέση αντιπάλου) Closing Down --> Never?
Δ3) Ποιά η διαφορά του να επιλέγω από μόνος μου το αδύνατο πόδι από την εντολή "Show Onto Weaker Foot"?

E. Επισημάνσεις

1. Σε παίχτες που έχουν Long Shots >14 χρησιμοποιώ και πάλι Show Onto Foot --> (επιλέγω το αδύνατό τους πόδι)
2. Σε παίχτες που μπορεί να "ψιλοτραυματιστουν" κατά την διάρκεια ενός αγώνα, χρησιμοποιώ Hard Tackling --> Always. Τις περισσότερες φορές δεν τελειώνουν το παιχνίδι...
3. Πολλές φορές ξεκινάω πιο επιθετικά στο 1ο 15άλεπτο του παιχνιδιού ή του 2ου ημιχρόνου (χρησιμοποιώ την επιθετική μου τακτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Σε αυτά τα 15 λεπτά βάζω Closing Down --> Always στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό τους αναγκάζει να κάνουν αρκετά λάθη.
 
User avatar
dforlan9
Graphics' Expert
Graphics' Expert
Posts: 13931
Joined: Tue Apr 29, 2003 11:00 pm
Football Manager της ομάδας: Ολυμπιακός
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός / Arsenal
facebook προφίλ: dforlan9
twitter: dforlan9
Contact:
Send message

Re: Opposition Instructions

Sun Mar 15, 2009 7:26 pm

Προσωπικά χρησιμοποιώ Closing Down Always στο αμυντικό χαφ και show onto weak foot, Tight Marking Always στον επιθετικό και με Closing Down αν είναι αργός, tight mark στον AMC, Tight Mark στα χαφ και Closing Down αν ειναι αργοι, και αμα έχουν και χαμηλό creativity, τους βάζω show το εσωτερικό πόδι, αλλιώς το δεξί.
Και άμα θέλω να πιέσω ακόμα περισσότερο, βάζω Closing down σε έναν ή δύο αμυντικούς, και στον GK.
Υ.Γ. Tackling δεν έχω ξεκλειδώσει, αλλά γενικά ο κανόνας είναι στους τεχνίτες easy, και στους άτεχνους και επιρρεπείς στους τραυματισμούς hard.