Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderator: Moderators

 
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Topic Author
Posts: 14294
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: AEK
twitter: mojotzotzo
Status: WIP
Location: thessaloniki

ST - Lucas Pratto

Tue Nov 17, 2015 3:28 pm

Image

Image
O Lucas Pratto είναι ένας Αργεντίνος, γυρόλόγος επιθετικός. Γεννήθηκε το 1988 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Boca Juniors της οποίας δηλώνει οπαδός. Εκεί δεν πήρε παρά μόνο λίγες συμμετοχές και πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ως δανεικός σε Νορβηγία, Χιλή και τη 2η κατηγορία της Αργεντινής. Ακολούθησε το σύντομο πέρασμα από την Genoa που ακολούθησε ένας ακόμα δανεισμός στην Velez Sarsfield της πατρίδας του, όπου βρήκε τη μεγαλύτερη σταθερότητα και επιτυχία της καριέρας του. Παρέμεινε στην ομάδα για 4 συνολικά σεζόν και κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2012.

Image

To αγωνιστικό στυλ του Pratto είναι ο ορισμός του Oλοκληρωμένου Επιθετικού. Έχει ύψος 1,88cm αλλά έχει αρκετά μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία. Έτσι μπορεί και αγωνίζεται με άνεση στην κορυφή της επίθεσης αλλά και περιφερειακά σε οποιονδήποτε ρόλο του ζητήθεί.

Image

Image

Στα 27 του είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη και την καθιέρωση του. Είναι, πλέον, ένας έτοιμος παίκτης σε ώριμη ηλικία και όχι ένας νεαρός που ψάχνει να αναδειχθεί σε μια ξένη ήπειρο, συνεπώς έχει την εμπειρία να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ομάδα και να έχει σημαντικό ρόλο ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο. Όλα αυτά κοστίζουν όμως και για την απόκτηση του θα χρειαστεί ένα πορτοφόλι που να περίεχει τούλαχιστον 10εκ€.

Image

Προσωπικά τον επέλεξα στην Τότεναμ ως αλλαγή του Harry Kane και για να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αποτέλεσε αξιόπιστη λύση όταν ο Άγγλος χρειαζόταν ξεκούραση ή ήταν ντεφορμέ. Επίσης, είχε σημαντική συνεισφορά στο σκοράρισμα και τη δημιουργία αγωνιζόμενος ως inside forward στα αριστερά. Τέλος, είχε θετική παρουσία όταν απαιτήθηκε να αγωνιστεί ως 10άρι.