Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderators: mojotzotzo, Moderators

 
User avatar
Jake13
Manager
Manager
Topic Author
Posts: 4199
Joined: Mon Aug 25, 2008 1:27 pm
Status: Silence will fall when the question is asked.

Παναθηναϊκός

Fri Dec 04, 2015 8:27 pm

Image

//Εισαγωγή

Αν και με μια μικρή καθυστέρηση, η ανάλυση για τον Παναθηναϊκό στην φετινή έκδοση του Football Manager βρίσκεται στις οθόνες σας! Τα πράγματα, fm-ικά μιλώντας, δεν είναι και πολύ διαφορετικά από όσο πέρσι. Το ρόστερ έχει κάποιες τρύπες (λίγες-ίσως και μηδαμινές αναλόγως του συστήματος που θα ακολουθήσουμε), όμως είναι αρκετά ευέλικτο και μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε διάφορα συστήματα, ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εφικτός στόχος φυσικά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα έφερνε ρευστό στα πονεμένα ταμεία μας, χωρίς όμως να σημαίνει πως οι όμιλοι του Europa (ειδικά αν συνοδευτούν από μια πορεία ως τους "32") είναι καταστροφή. Μην ξεχνάτε πως τα συμπεράσματα που ακολουθούν αφορούν προσωπικές εμπειρίες, και ένα διαφορετικό σύστημα που μπορεί να ακολουθήσετε εσείς ή ένας διαφορετικός ρόλος να αλλάζει πλήρως τα δεδομένα. Για αυτό εξάλλου έχουμε και το παρόν τόπικ, ώστε ο καθένας να κάνει ελεύθερα την κριτική του και τις προτάσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση της ομάδας στο παιχνίδι. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

//Στόχοι Σεζόν

Σε ό,τι αφορά την Superleague η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση υψηλής θέση στην τελική βαθμολογία, με λίγα λόγια να βρεθούμε στα play-off και να εξασφαλίσουμε εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Μια άκρως λογική απαίτηση, και άκρως πραγματοποίησιμη. Πραγματοποίησιμη είναι και η κατάκτηση του πρωταθλήματος πάντως, μιας και το ρόστερ έχεις τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Βέβαια μην ξεχνάτε πως αν διαλέξετε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα πάρετε μεν τα έξτρα χρήματα για μεταγραφές και σε μπάτζετ μισθών, όμως θα κριθείτε ανάλογα και στο τέλος της χρονιάς από την διοίκηση, σε περίπτωση αποτυχίας.

Για την Ευρώπη υπάρχει προεπιλεγμένος σαν στόχος η είσοδος στους ομίλους, όμως, και επειδή είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα, δεν θα έπρεπε να σας προβληματίζει αυτός, και κάποιος πιθανός αποκλεισμός σας. Εφόσον προχωρήσετε στο Europa, και είστε εντός στόχων στο πρωτάθλημα, η διοίκηση δεν θα σταθεί σε αυτό. Ας ρίξουμε και μια γρήγορη ματιά στα μπάτζετ που παίζουν:

Image

Με την ομάδα να ξοδεύει ήδη περίπου 11.5 εκατομμύρια, ακόμη και χωρίς να κάνετε κάποια πώληση ή να αλλάξετε τους στόχους, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάποιου παίκτη αν το κρίνετε τελικά αναγκαίο.

//Οικονομικά

Image

Τα χρέη μειώθηκαν αρκετά σε σχέση με πέρσι, όμως και πάλι μένουν 12 εκατομμύρια περίπου ώστε να έχουμε πλήρης οικονομική ελευθερία. Τα περισσότερα δάνεια που έχουν μείνει είναι μικρά και ξεπληρώνονται σε βάθος 3ετίας, πλην ενός δανείου που με το καλό θα έχει εξαλειφθεί το 2023.

Οπότε συνιστώ προσοχή σε αυτό το θέμα. Πιστεύω πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην φορτώσετε την ομάδα εκ νέου με δάνεια (βλ. αγορές παικτών με πολύμηνες δόσεις), ή δίνοντας υπερβολικά συμβόλαια σε παίκτες. Φυσικά ούτε λέω να τσιγκουνεύεστε και το κάθε ευρώ που δίνετε (αν και καλό θα σας βγει), απλώς να είστε πιο προσεκτικοί, και σε βάθος χρόνου θα βγείτε κερδισμένοι.

Ας δούμε λίγο και τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα:

Michael Essien/Sergio Sanchez 1.4m το χρόνο
Marcus Berg 1m το χρόνο
Mladen Petric/Daniel Pranjic/Jens Wemmer 513k το χρόνο

Κάποιοι δικαιολογούν το μισθό που παίρνουν περισσότερο από άλλους στην παραπάνω λίστα, όμως θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα όταν φτάσουμε στην ανάλυση του ρόστερ.

Άξιοι αναφοράς είναι και οι Zeca (400k το χρόνο), Nano (275k το χρόνο), οι οποίοι έχουν στα συμβόλαιά τους αυξήσεις 30% και 10% αντίστοιχα.

Ας ρίξουμε και μια γρήγορη ματιά στα συμβόλαια που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι.

Image

Λάμπρου, Αγγελόπουλος είναι δύο νεαροί παίκτες που έχουν μπόλικο μέλλον στην ομάδα και θα πρότεινα να τους ανανεώσετε το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο ισχύει και σε γενικές γραμμές για τους Μαρινάκη, Κότσαρη. Για τους υπόλοιπους θα έλεγα πως μια πρόωρη ανανέωση δεν αξίζει να γίνει, ενώ αν αξίζει να τους κρατήσετε γενικά θα δούμε αργότερα.

//Προσωπικό

Image Image

Το τεχνικό μας επιτελείο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θέλει ένα ολικό λίφτινγκ. Ξεκινήστε ζητώντας από τον Αλαφούζο (σε μένα δέχτηκε οπότε πιθανότατα να δέχετε γενικά) παραπάνω θέσεις προπονητών ώστε να έχετε κάποια περιθώρια και να έχετε 2 προπονητές σε κρίσιμους ρόλους (όπως π.χ. σε φυσική κατάσταση και τερματοφύλακες), και μετά αρχίστε το ψάξιμο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως διαμόρφωσα προσωπικά το τεχνικό τιμ κατά την πρώτη σεζόν. Υπήρχαν και ακόμη καλύτερες περιπτώσεις όμως επειδή είχα κλειστά τα μπάτζετ μεταγραφών δεν μπόρεσα να υπογράψω κάποιους προπονητές που είδα.

Image

*Ο Μερεντίτης είναι regen.
**Herder, Βόκολος δεν ήταν προγραμματισμένο να φύγουν όπως καταλάβατε, αλλά από την στιγμή που έγιναν οι προτάσεις σκέφτηκα πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τους κρατήσω.

!Έξτρα σημαντικό: Ο Μέντες με τις 400k που παίρνει θα έπρεπε να έχει στατιστικά Μουρίνιο για να τον κρατήσουμε. Δεν έχει, οπότε mutual termination με την πρώτη ευκαιρία.!

//Τακτικές

Πριν περάσουμε στην καθιερωμένη εκτίμηση του ρόστερ θέλω να μιλήσω για τις τακτικές. Και αυτό γιατί το ρόστερ μας φέτος μπορεί να στηρίξει 3 ή και 4 διαφορετικές τακτικές, ενώ η κρίση μου για τους παίκτες έγινε με βάση μία. Δηλαδή παίκτες που σε μένα έμειναν χωρίς ρόλο στην ομάδα, κάλλιστα θα μπορούσαν να 'ναι βασικοί και αναντικατάστατοι με ένα διαφορετικό σύστημα. Ποια είναι όμως τα πιθανά συστήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στον Παναθηναϊκό φέτος; Ας δούμε μερικά που μου έρχονται στο μυαλό.

//4-2-3-1//

Image

Αναλυτικά οι ρόλοι και τα καθήκοντα:
GK: Τερματοφύλακας/Άμυνα
DR/DL: Πλάγιος Μπακ/Υποστήριξη
DCR/L: Κεντρικός Αμυντικός/Άμυνα
MCR: Κεντρικός Κόφτης/Άμυνα
MCL: Προωθημένος Οργανωτής/Επίθεση
AMR/L: Εξτρέμ/Υποστήριξη
AMC: Προωθημένος Οργανωτής/Επίθεση *
ST: Ολοκληρωμένος Επιθετικός/Επίθεση

Το σύστημα που στήριξα από την αρχή της προετοιμασίας και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Μπορεί με ευκολία να κρατήσει το κέντρο, ενώ χτυπάει αποτελεσματικότατα από τα άκρα με ταχύτατους όπως οι Καρέλης-Κλωναρίδης. Ενώ και αμυντικά είναι αρκετά συγκροτημένη.

* Το δοκίμασα σαν ρόλο στην αρχή όταν έψαχνα ακόμη την τακτική, και παρότι φαίνεται περίεργο να έχει η ομάδα δύο προωθημένους οργανωτές από την στιγμή που δούλευε δεν το άλλαξα προσωπικά, αν και ίσως είναι καλύτερα αν ο ρόλος αλλαχτεί σε Μεσοεπιθετικός, είτε σε υποστήριξη είτε σε επίθεση

//4-3-3//

Image Image

**Αναλυτικά οι ρόλοι:

GK: Τερματοφύλακας/Άμυνα
DR/L: Πλάγιος Μπακ/Υποστήριξη
DCR/L: Κεντρικός Αμυντικός/Άμυνα
DM: Αμυντικός Μέσος/Άμυνα (στην εκδοχή των αντεπιθέσεων) & Αμυντικός Μέσος Κόφτης/Άμυνα (στην πιο επιθετική εκδοχή)
MCR: Κεντρικός Κόφτης/Άμυνα (στην εκδοχή των αντεπιθέσεων) & Οργανωτής/Υποστήριξη (στην πιο επιθετική εκδοχή)
MCL: Προωθημένος Οργανωτής/Επίθεση
AMR/AML: Εσωτερικός Επιθετικός/Υποστήριξη
ST: Ολοκλρωμένος Επιθετικός/Επίθεση

Σε αυτό το σύστημα έχουμε δύο εσωτερικές παραλλαγές. Η μία στοχεύει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με δυνατότερες ομάδες, όπου και κοιτάει να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, ενώ η άλλη είναι πιο επιθετική. Την επιθετική εκδοχή της τακτικής δεν την χρησιμοποίησα, καθώς όπως είπα έμεινα πιστός στο 4-2-3-1. Αντιθέτως την άλλη την χρησιμοποίησα κάποιες φορές στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα ναι μεν δεν με ενθουσίασαν, όμως δεν ήταν τόσο θέσμα σχηματισμού όσο της "ουσίας" της τακτικής, και τι οδηγίες χρειάζεται για να δουλεύσει καλύτερα.

** Τα ανεβάζω για να πάρετε μια ιδέα αλλά μην δώσετε ιδιαίτερη βάση καθώς οι τακτικές χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα και χρειάζονται αρκετές αλλαγές ακόμη για να φτάσουν σε επιθυμητό επίπεδο αποτελεσματικότητας.

Γενικά νομίζω πως αυτό το 4-3-3 είναι αυτό που ψάχνουμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς έχει την δυνατότητα να κρατήσει την άμυνα με τον παραπάνω παίκτη, αλλά και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις από τα άκρα. Στην Ελλάδα πάντως η διαφορά κρίνεται στις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, και τα δύο συστήματα είναι
δυνατά, αλλά έχουν και αδυναμίες.

Άλλα πιθανά συστήματα: Φυσικά ο ρόμβος που χρησιμοποιούσε ο Αναστασίου, αν και δεν τόλμησα να τον δοκιμάσω φέτος, το ρόστερ έχει παίκτες για αυτόν. Για πιο περίεργους πειραματισμούς μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο σύστημα με 3 αμυντικούς. Τα μπακ που έχουμε στο ρόστερ είναι σε τέτοιο επίπεδο που νομίζω μπορούν να στηρίξουν το σύστημα.

Ρόστερ:

(κάντε κλικ στο όνομα του κάθε παίκτη για να δείτε την καρτέλα του όταν ξεκινάει το παιχνίδι)

//Τερματοφύλακες

Luke Steele-Νίκος Γιαννακόπουλος-Στέφανος Κοτσόλης-Αλέξης Ταμπάκης-Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος

Image


Ο Steele πλέον έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας, εντός και εκτός παιχνιδιού ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Τον είχα βασικό καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν και δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο γκολ που να έχει 100% ευθύνη, ή κάποια τραγική γκάφα. Από την άλλη βέβαια δεν είναι και ο τερματοφύλακας που σε μια δύσκολη βραδιά για την ομάδα θα κρατήσει μόνος του το μηδέν. Για την πρώτη σεζόν πάντως, και εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη σούπερ-ντούπερ περίπτωση, φτάνει και περισσεύει.

Στον Γιαννακόπουλο έδωσα φανέλα βασικού στο κύπελλο αλλά δεν με εντυπωσίασε. Ειδικά από την στιγμή που πέρσι (με το πρώτο πατς) τον είχα αποκτήσει και τον έβαλα βασικό, όπου με είχε δικαιώσει. Φέτος όμως είναι άλλη ιστορία. Βέβαια μην φαντάζεστε τίποτα τραγικά λάθη ή κάτι τέτοιο. Απλώς δεν τον βλέπω να καταφέρνει να κερδίσει θέση βασικού, την πρώτη σεζόν ή στο μέλλον. Για αλλαγή από την άλλη, είναι μια χαρά.

Ο Κοτσόλης δεν έγραψε συμμετοχή (Steele-Γιαννακόπουλος έπαιξαν σε Ελλάδα/Ευρώπη και Κύπελλο αντίστοιχα και αφού δεν τραυματίστηκαν ο Κοτσόλης δεν κλήθηκε να προστατέψει τα δοκάρια). Η θέση φυσικά του τρίτου τερματοφύλακα είναι κάπως περίεργη μιας και θεωρητικά είναι ασήμαντη, αλλά αν σε περίπτωση ανάγκης τον χρειαστείς θες να 'χεις κάποιο ικανό. Με αυτό υπόψιν, αλλά και δεδομένου πως ο Κοτσόλης είναι ήδη στα 36 στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (παίρνει 150k τον χρόνο), εγώ θα τον άφηνα να υπάρχει στο ρόστερ. Αν αποφασίσετε να τον διώξετε μπορείτε να ανεβάσετε τον Κότσαρη από την ομάδα νέων.

Αναγνωστόπουλο, Ταμπάκη προσπάθησα από την αρχή να στείλω δανεικούς γιατί δεν έχουν θέση στο ρόστερ. Τίποτα το ιδιαίτερο, τίποτα το αξιοσημείωτο να αναφερθεί για αυτούς, στείλτε τους και εσείς δανεικούς ή πουλήστε τους, χώρο πιάνουν στο ρόστερ μόνο.

Συμπέρασμα: Ο Steele προσφέρει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και παίρνει την φανέλα σπίτι του. Ο Γιαννακόπουλος δεν εντυπωσιάζει μεν, αλλά είναι ένα τίμιο back up, ενώ έχετε 4 τερματοφύλακες για να διαλέξετε τον τρίτο σας. Από την δεύτερη σεζόν και μετά τα πράγματα μπορεί να αλλάζουν βέβαια μιας και ανοίγονται περιπτώσεις τερματοφυλάκων που μπορεί να μοιάζουν πιο ελκυστικές από τον Άγγλο (βλ. Leali).

//Αμυντικοί-Δεξιά

Jens Wemmer-Νίκος Μαρινάκης-Χρήστος Μπούρμπος

Image


Ο Wemmer είναι ένας παίκτης που μπορεί να μην σε κερδίζει με μια πρώτη ματιά στην καρτέλα του, αλλά αποδεικνύει τις δυνατότητες του στο γήπεδο. Τον χρησιμοποίησα ως πλάγιο μπακ με καθήκον υποστήριξης και ήταν τρομερά σταθερός. Επιθετικά βοηθούσε πολύ με τα ανεβάσματά του, ενώ μοίρασε και αρκετές ασίστ. Αμυντικά (που θα έλεγε κάποιος ότι είναι το πρόβλημα βλέποντας την καρτέλα του) δεν είχα παράπονο, μπορεί να μην ήταν "βράχος", αλλά δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Μαρινάκης μοιράστηκε την θέση με τον Γερμανό και έδειξε και αυτός καλά στοιχεία. Ισορροπημένος αμυντικά και επιθετικά αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Προσωπική πρόταση είναι να του ανανεώσετε το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι και να του δώσετε ευκαιρίες, τις αξίζει.

Για τον Μπούρμπο είχα μια πρόταση δανεισμού, όμως σκέφτηκα να τον κρατήσω στο ρόστερ ίσως χρειαστεί. Αποτέλεσμα; Η σεζόν πέρασε και δεν έβγαλε συμμετοχή. Αν σας έρθει πρόταση η καλύτερη επιλογή σας μάλλον θα είναι να τον αφήσετε να φύγει, δεν βλέπω πως μπορεί να πάρει χρόνο από τους άλλους.

Συμπέρασμα: Στο τέλος της σεζόν οι συμμετοχές μεταξύ Wemmer, Μαρινάκη ήταν μοιρασμένες, στα δύσκολα όμως παιχνίδια είχα μια προτίμηση στο Γερμανό, και αυτός θεωρώ πως έχει το προβάδισμα για την θέση του βασικού σε αυτή την θέση. Άξιο αναφοράς είναι πως εδώ μπορούν να παίξουν και οι Zeca, Sanchez, Essien, Τριανταφυλλόπουλος, τους οποιούς όμως δεν έτυχε να δοκιμάσω για διάφορους λόγους (κυρίως γιατί Wemmer-Μαρινάκης έπαιζαν πολύ καλά οπότε θεώρησα πως δεν υπήρχε λόγος για πειράματα, αλλά και γιατί κάποιοι από αυτούς έπαιζαν ήδη πολύ καλά στις τρέχουσες θέσεις τους).

//Αμυντικοί-Αριστερά

Nano-Διαμαντής Χουχούμης

Image


Nano, ή γνωστός και ως απλά βιονικός. Δεν έχασε συμμετοχή σε Ευρώπη-Ελλάδα, και ουσιαστικα΄δεν ξέρω τι άλλο να πω για αυτόν, δεν είχα κανένα παράπονο.

Ο Χουχούμης ήταν βασικός στο κύπελλο και τα πήγε καλά. Δεν δοκιμάστηκε σε ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια βέβαια, αλλά και πάλι νομίζω πως αρκεί για αλλαγή στην ομάδα, ακόμη και αν δεν προσφέρει ανταγωνισμό στο Nano.

Συμπέρασμα: Αν δεν τραυματιστεί ο Nano η σεζόν βγαίνει χωρίς προβλήματα. Αν γίνει η στραβή όμως τι κάνουμε; Λοιπόν ο Χουχούμης είναι μια τίμια επιλογή και μπορεί να πάρει παιχνίδια στην θέση, αν και δεν θα μπορεί να συνεισφέρει στον βαθμό που το κάνει ο Ισπανός. Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση (δηλαδή να τραυματιστεί ο Nano) δεν πιστεύω πως αξίζει να κινηθείτε για παίκτη εδώ. Στο ρόστερ μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Pranjic, ενώ μπορείτε να κάνετε και δοκιμές με κάποιον από τους Wemmer, Μαρινάκη.

//Κεντρικοί Αμυντικοί

Sergio Sanchez-Rasmus Thelander-Στάθης Ταυλαρίδης-Γιώργος Κουτρουμπής-Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Image


Ο Sanchez ήρθε αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα για να ηγηθεί της άμυνας και (στο fm τουλάχιστον) το κάνει και με το παραπάνω. Ανεξάρτητα ποιους άλλους θα διαλέξετε για την τετράδα (ή τριάδα) της άμυνας σας ο Ισπανός πιστεύω θα είναι η σταθερή επιλογή. Δεν έχει κάποια χτυπητή αδυναμία, ενώ κατέχει και αξιοπρόσεκτη τεχνική που μπορεί να μας ωθήσει να τον δοκιμάσουμε και σαν δημιουργικό αμυντικό (ειδικά αν παίζετε με 3 πίσω). Προσωπικά πήγα στην σιγουριά του κεντρικού αμυντικού με κάθηκον άμυνας και δεν με απογοήτευσε.

Ο Thelander ήταν αυτός που διάλεξα να βρίσκεται στο πλευρό του Sanchez στην πλειονότητα των παιχνιδιών. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, και με καλές τοποθετήσεις καλύπτει την (σχετική) αδυναμία που έχει στην ταχύτητα. Παράλληλα φαίνεται εξελίξιμος, και αν αξιοποιηθεί κατάλληλα πιθανότατα στο μέλλον να φέρει μπόλικο μαρούλι στα ταμεία του συλλόγου.

Τον Ταυλαρίδη στην αρχή τον είχα στο rotation της ομάδας κατά κάποιο τρόπο, βάζοντας τον βασικό στην Ευρώπη (για την εμπειρία του αν θέλετε), όμως δεν με εντυπωσίασε. Μετά τα Χριστούγεννα υπέγραψε με κάποια ομάδα για το τέλος του συμβολαιου του, και από 'κει και μετά δεν ξαναείδε το φως της ενδεκάδας. Δεδομένου πως έχουμε άλλους 4 αμυντικούς (συν τον Ευαγγέλου από την ομάδα νέων), η επιλογή να τον διώξετε από το πρώτο καλοκαίρι μοιάζει αρκετά δελεαστική.

Ο Κουτρουμπής μάζεψε κάποιες συμμετοχές σε κύπελλο και Superleague, όμως δεν κατάφερε να σπάσει το δίδυμο Sanchez-Thelander και να πάρει την θεση κάποιου από τους δύο. Παρ' όλα αυτά για τρίτη επιλογή νομίζω πως είναι αρκετά ικανοποιητικός και δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε κάποιες συμμετοχές στο κύπελλο και αυτός, και πολύ λίγες στην Superleague. Δυστυχώς η εξέλιξή του δεν μοιάζει καθόλου με τα προηγούμενα χρόνια οπότε δεν έχω πολλές ελπίδες για το μέλλον. Για τέταρτος πάντως -την πρώτη χρονιά- είναι εντάξει, και ένα επαρκές συμπλήρωμα στο ρόστερ. Δεξιά δεν τόλμησα να τον δοκιμάσω παρεπιπτόντως.

Συμπέρασμα: Ο Sanchez πληρώνεται αδρά και από την εμπειρία μου, τα δικαιολογεί. Μαζί με τον Thelander μπορούν να φτιάξουν ένα αρκετά ισχυρό δίδυμο στην Ελλάδα με τον ένα να καλύπτει τα λάθη του άλλου. Το ακόμη καλύτερο με αυτό το δίδυμο είναι πως εκτός απροόπτου μπορεί να σας οδηγήσει και την δεύτερη σεζόν. Ο Ταυλαρίδης ίσως σε κάποιους να πήγε καλύτερα και να έφαγε την θέση του Thelander, σε μένα δεν άξιζε να ασχοληθείς ιδιαίτερα, ενώ από την στιγμή που έχουμε διαθέσιμους τους Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο αλλά και Ευαγγέλου, νομίζω πως μπορούμε να θεωρήσουμε την θέση καλυμμένη.

//Αμυντικοί Μέσοι

Michael Essien-Τάσος Λαγός

Image


Σημείωση: Επειδή όπως είπα στις Τακτικές δεν έπαιζα με αμυντικό μέσο παρά στα 10 περίπου ματς που έδωσα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μπορώ να κρίνω απόλυτα αυτούς τους παίκτες για την συγκεκριμένη θέση. Θα κάνω μια προσπάθεια να τους κρίνω έχοντας στο μυαλό μου και τις συμμετοχές όμως που έκαναν σαν κεντρικοί μέσοι, σε ρόλο κεντρικού κόφτη.

O Michael Essien κουβαλάει ένα μεγάλο ερώτημα στις πλάτες του. Αξίζει το 1.5 εκατομμύριο που αμοίβεται; Με λίγα λόγια, όχι. Κατ΄αρχάς ξεκινάει την σεζόν έχοντας στις πλάτες του έναν τρίμηνο τραυματισμό που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τον υπολογίζετε για τα προκριματικά του CL. Αυτό πρακτικα΄σημαίνει πως από την αφετηρία ξεκινάει 5 μέτρα πίσω, γιατί αυτή η απουσία του δίνει ευκαιρίες σε άλλους παίκτες (βλ. Λαγός) να πάρουν χρόνο και να καπαρώσουν την θέση πριν προλάβει εκείνος να ενσωματωθεί. Τι γίνεται όταν ειναι πια έτοιμος όμως; Λοιπόν έχει μια ευπάθεια στους τραυματισμούς άξια αναφοράς (παρότι σε μένα δεν τραυματίστηκε πέραν του αρχικού), η φυσική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ μέσα στο γήπεδο δεν κάνει την διαφορά που θα έπρεπε να κάνει ένας παίκτης του 1.5 εκατομμυρίου. Και νομίζω αυτό είναι ολο το ζουμί για τον Essien. Sanchez, Berg πληρώνονται ακριβά αλλά δικαιώνουν κάθε ευρώ, την ώρα που ο Γκανέζος πασχίζει να κερδίσει λίγα λεπτά μπροστά από τον Λαγό ή τον Zeca. Για τα δεδομένα του σέηβ μου τον κρίνω αποτυχημένο, και αν μπορούσα θα τον έδιωχνα από τον Γενάρη κιόλας. Βέβαια ίσως αν έπαιζα με αμυντικό μέσο όλη την σεζόν να μπορούσε να πάρει την θέση βασικού, όμως από την στιγμή που βρέθηκε να μάχεται για μια θέση με τον Zeca, δεν μπορούσε να κερδίσει.

Ο Λαγός είναι για άλλη μια χρονιά μια πολύ χρήσιμη λύση στο rotation. Στην Ευρώπη που έπαιζα με αμυντικό χαφ τον είχα ως βασικό, ενώ στην Ελλάδα έπαιρνε λεπτά ως αλλαγή, ή όταν ξεκούραζα κάποιον βασικό. Αρκετά πολύτιμος. Μόνο πρόβλημα οι πολλές κόκκινες κάρτες που μάζεψε (3 ή 4 στον αριθμό σε μία σεζόν), αλλά ίσως έτυχε ή ήταν θέμα τακτικής.

Συμπέρασμα: Ίσως σε κάποιους ο Essien να βγει, και μακάρι να βγει γιατί έχει καρτέλα που δείχνει πως μπορεί να προσφέρει. Όμως εμένα με απογοήτευσε, καθώς περίμενα συνεισφορά αντάξια των χρημάτων που παίρνει. Και το θέμα είναι αυτό, τα χρήματα που παίρνει. Ακόμη και αν μου έβγαινε πιστεύω πως και πάλι θα έχω στο μυαλό μου των πώλησή του το επόμενο καλοκαίρι. Καλύτεροι ή αντάξιοι αντικαταστάτες μπορούν να βρεθούν με τα χρήματά του. Για μένα πάντως στο δίλημμα Essien ή Λαγός, ο δεύτερος κερδίζει με κατεβασμένα χέρια.

//Κεντρικοί Μέσοι

Michael Essien-Mehdi Abeid-Zeca-Danijel Pranjic-Robin Lod-Χρήστος Δώνης-Τάσος Λαγός-Γιάννης Σταματάκης

Image


Για τους Michael Essien, Τάσο Λαγό ισχύει ό,τι έγραψα παραπάνω. Ο ρόλος που τους είχα ήταν αυτός του κεντρικού κόφτη με καθήκον άμυνας.

O Abeid επέστρεψε στην ομάδα και δεν με απογοήτευσε. Τον έβαλα δίπλα στον Zeca ως προωθημένο οργανωτη και εκείνος δικαιολόγησε πλήρως την απόφασή μου. Πολλές ασίστ, λίγα αλλά ουσιαστικά γκολ, μπόλικα τρεξίματα, και τρομερή συνεισφορά επιθετικά αλλά και αμυντικά. Αμετακίνητος από την 11άδα και δικαίως.

Άλλο ένα ακούραστο παληκάρι της ομάδας είναι ο Zeca. Ατελείωτο τρέξιμο, άψογος αμυντικά. Μπορεί επιθετικά να μην έχει ιδιαίτερα προσόντα, όμως δεν μας απασχολεί καθώς στο ρόλο που τον χρησιμοποιώ (κεντρικός κόφτης/άμυνα), δεν τα χρειάζεται. Σε γενικές γραμμές είναι ο λόγος που ο Essien δεν μπορούσε να πετύχει στο σύστημά μου.

Άλλη μια χρονιά με τον Pranjic στο ρόστερ. Άλλη μια χρονιά που μπορεί να καλύψει 252 θέσεις, καμία όμως ουσιαστικά. Και τι εννοώ με αυτό; Λοιπόν αριστερό μπακ δεν πρόκειται να παίξει όσο υπάρχει ο Nano. Θέση στην ενδεκάδα μπροστά από Abeid-Zeca δεν πρόκειται να βρει. Είναι αργός για τα άκρα, ενώ για επιθετικός μέσος, πάλι δύσκολα θα προσπεράσει Νίνη-Ajagun. Άρα τι κάνουμε με τον Κροάτη; Νομίζω η πώληση είναι η καλύτερη λύση. Ακόμη και σε ένα σύστημα όπου χρειαζόμαστε 8 μέσους (αναφέρομαι στον ρόμβο), ο Pranjic πάλι περισσεύει. Ναι ίσως είναι προτιμότερο να τον έχουμε ως αλλαγή από τον Δώνη όμως αμοίβεται με 500 χιλιάδες, και αν σκεφτείς πως μπορεί να φέρει 150k (έχει ρήτρα), τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να μείνει στην ομάδα.

Στον Δώνη και στον Lod έδωσα κάποιες ευκαιρίες και δεν τα πήγαν άσχημα. Γενικά με εξέπληξαν θετικά, και νομίζω πως αξίζει να τους υπολογίζει κανείς έστω για αλλαγή σε αυτή τη θέση.

Ο Σταματάκης έφυγε ως δανεικός με την πρώτη πρόταση που έγινε.

Συμπέρασμα: Αν παίζετε με 4-3-3 ένα δίδυμο Abeid-Zeca και πίσω τους Λαγό ή Essien θα ήταν πολύ δυνατό. Αν παίζετε με 4-2-3-1 με δίδυμο Abeid-Zeca και μπροστά τους Ajagun ή Νίνης θα ήταν πολύ δυνατό. Αν παίζετε με 4-4-2 με δίδυμο Abeid-Zeca. Βλέπετε που το πάω; Με τον Zeca σε αμυντικά καθήκοντα και τον Abeid σε πιο επιθετικά θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα πολύ δυνατό κέντρο ό,τι σύστημα και αν επιλέξετε. Οι Lod, Δώνης, Λαγός δίνουν βάθος στο κέντρο, ενώ ο Pranjic δεν κρίνεται απαραίτητος και μπορεί να δωθεί με την πρώτη ευκαιρία. Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε το συμβόλαιο του Αγγελόπουλου και να τον φέρετε στην πρώτη ομάδα, έχει αρκετές δυνατότητες για το μέλλον.

//Επιθετικοί Μέσοι

Σωτήρης Νίνης-Abdul Ajagun-Robin Lod

Image


Ο Νίνης είχε την πλειονότητα των συμμετόχων σε αυτή τη θέση στο σέιβ μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι με εντυπωσίασε. Είχε κάποια γκολ, είχε κάποιες ασίστ, όμως δεν ήταν όσο καθοριστικός όσο θα ήθελα. Ίσως η τακτική ήταν πιο προσανατολισμένη να αναπτύσσεται από τα άκρα και έτσι δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ο Νίνης. Δεν ήταν κακός ή αρνητικός βέβαια, απλώς για μένα δεν είχε την συνεισφορά που ήθελα και περίμενα. Δεν θα μπορούσα ακόμη να παραβλέψω το θέμα φυσικής κατάστασης που έχει ο Νίνης, και που είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να "κυριαρχήσει" στην θέση μιας και χρειάζεται ανάσες, σε μικρότερο βαθμό βέβαια αν δεν έχει να παίζει Τετάρτη-Κυριακή.

Μια από τα ίδια με τον Νίνη ήταν και ο Ajagun, δεν με κέρδισε σε κανένα σημείο της χρονιάς, και σίγουρα όχι σε βαθμό που να του δώσω θέση βασικού. Καλός για αλλαγή, βοηθάει κάπως αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

O Lod έμπαινε κυρίως ως αλλαγή και από τον χρόνο που έπαιρνε τον κρίνω ως θετικό. Και εκείνος δεν έκανε κάτι το αξιοσημείωτο, όμως ίσως άξιζε περισσότερο χρόνο ως βασικός, και που ίσως θα έπρεπε να του έχω δώσει, απλώς ήλπιζα σε άνοδο του Νίνη.

Χρόνο μπορούν να δώσουν εδώ και οι Pranjic, Petric. Δεν τους χρησιμοποίησα πολύ όμως, οπότε δεν μπορώ να τους κρίνω για εδώ.

Συμπέρασμα: Από θέμα αριθμών είμαστε καλυμμένοι. Θεωρητικά η πρώτη σεζόν βγαίνει χωρίς μεταγραφή εδώ, με τον Νίνη να 'χει ένα προβάδισμα για την θέση του βασικού. Όμως είναι λίγο περίεργο το ζήτημα, καθώς δεν νομίζω πως ο Νίνης είναι ο επιθετικός μέσος που θέλουμε για να ανέβουμε επίπεδο, και αυτό σημαίνει πως από την δεύτερη σεζόν καλό είναι να κοιτάξετε για κάποιον καλύτερο.

//Επιθετικοί Μέσοι-Δεξιά

Βίκτορ Κλωναρίδης-Νίκος Καλτσάς

Image


Ο Κλωναρίδης πήρε την θεση βασικού από την αρχή της σεζόν και δεν την έχασε στιγμή. Τρομερός επιθετικά με μπόλικες ασίστ και γκολ. Τον είχα σε ρόλο εξτρέμ (με καθήκον υποστήριξης) και έκανε πάμπολλες κηδείες με την ταχύτητά του.

Ο Καλτσάς είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του rotation. Μπορεί να ξεκουράζει τον Κλωναρίδη όποτε χρειάζεται. Και αυτός είναι ταχύτατος και συνεισφέρει σε τακτικές που πιέζουν από τα άκρα.

Συμπέρασμα: Δύσκολα χάνει ο Κλωναρίδης την θέση. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να την χάσει. Ο Καλτσάς είναι και αυτός αρκετά παραγωγικός και ίσως να τον προτιμήσετε σε περίπτωση που ο Κλωναρίδης φαίνεται να μην τραβάει. Συνολικά θα έλεγα πως για αυτή την θέση έχουμε έναν "ευχάριστο" πονοκέφαλο, και είμαστε καλυμμένοι πλήρως για την τωρινή, αλλά και τις επόμενες σεζόν.

//Επιθετικοί Μέσοι-Αριστερά

Νίκος Καρέλης-Robin Lod-Βίκτορ Κλωναρίδης

Image


Τα σέβη μου κύριε Καρέλη. Ο άνθρωπος σε ρόλο εξτρέμ (υποστήριξη) τελείωσε το πρωτάθλημα σαν δεύτερος σκόρερ βάζοντας 17 γκολ ενώ είχε και 7 ασίστ, σμπαραλιάζοντας κάθε άμυνα που έβρισκε στο πέρασμά του. Δεν χάνει την θέση βασικού.

Ο Lod έπαιζε εδώ ελλείψει καθαρόαιμου αριστερού εξτρέμ στα ματς κυπέλλου για να ξεκουράζεται ο Καρέλης. Ήταν τίμιος, τίποτα περισσότερο όμως.

Ο Κλωναρίδης δεν χρησιμοποιήθηκε εδώ παρότι έχει την θέση ως φυσική, έπαιζε καλύτερα, και σε συνδυασμό με τις μαγικές εμφανίσεις του Καρέλη δεν δοκίμασα κάτι διαφορετικό.

Συμπέρασμα: Ο Καρέλης στο σέηβ μου δεν είχε αντίπαλο, όμως ήμουν τυχερός που δεν τραυματίστηκε καθώς αν διαλέξετε να παίξετε με εξτρέμ, η έλλειψη παικτών εδώ είναι φανερή, και αν γίνει κάτι πρέπει να καταφύγουμε σε πειράματα για να καλύψουμε τα όποια κενά. Σίγουρα η σεζόν βγαίνει με τους υπάρχοντες, αλλά για περισσότερη σιγουριά θα πρότεινα την απόκτηση ενός ελεύθερου ή δανεικού για να είμαστε σίγουροι. Βάζω έναν αστερίσκο πάντως στο θέμα μεταγραφή, γιατί στην ομάδα νέων υπάρχει ο Λάμπρου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο χαμένος κρίκος στο όλο θέμα του αριστερού μεσοεπιθετικού.

//Επιθετικοί

Marcus Berg-Mladen Petric-Νίκος Καρέλης

Image


Ο Berg είναι για άλλη μια χρονιά η αιχμή του δόρατος, και για άλλη μια χρονιά ματώνει τις αντίπαλες άμυνες. Τον δοκίμασα σαν κυνηγό, προωθημένο επιθετικό πριν καταλήξω να τον βάλω ως ολοκληρωμένο επιθετικό. Σκόραρε αρκετά (25 γκολ σε 40 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη), όμως ίσως και πάλι να αξίζει να ψάξετε το θέμα του ρόλου του. Πλήρως ευχαριστημένος πάντως.

Ο Petric βρίσκεται απλώς για να συμπληρώνει το ρόστερ, κατά κάποιο τρόπο τέλος πάντων. Όσο δεν τραυματίζεται ο Berg δεν υπάρχει περίπτωση να του πάρει την θέση, ενώ μπορεί να βρίσκει χρόνο ως βασικός στο κύπελλο. Δυστυχώς επειδή σταματάει του χρόνου δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε, οπότε τον κρατάμε στην ομάδα για να δίνει λίγα λεπτά ξεκούρασης στον Σουηδό.

Δεν χρησιμοποίησα τον Καρέλη καθόλου εδώ.

Συμπέρασμα: Ο Berg δεν απογοητεύει. Και αν πορευτείτε με σύστημα με έναν επιθετικό δεν έχετε λόγο να προχωρήσετε σε κάποια μεταγραφή εκτός αν τύχει κάποια εξαιρετική περίπτωση παίκτη που αγωνίζεται και σε άλλες θέσεις (π.χ. Michu που μπορεί να παίξει και σαν επιθετικός μέσος). Αν παίξετε με 2 επιθετικούς πάντως δεν νομίζω πως βγαίνουν τα κουκιά. Ναι μπορείτε να πειραματιστείτε με Κλωναρίδη/Καλτσά δίπλα στον Berg όμως ίσως χρειάζεστε και κάποια άλλη, πιο σίγουρη λύση.

Τελικό συμπέρασμα:

Το ρόστερ είναι πολύ δυνατό και με λίγο ψάξιμο ο καθένας βρίσκει και φτιάχνει την ιδανική τακτική για εκείνον. Με λίγη τύχη στην Ευρώπη μπορεί να βρεθείτε στους ομίλους του Champions League, αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρετε οι όμιλοι του Europa θα είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρετε την ομάδα στα δύσκολα. Στην Ελλάδα η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένας εφικτός στόχος όπως και η κατάκτηση του κυπέλλου. Πέραν της θέσης του αριστερού εξτρέμ (αν αποφασίσετε να παίξετε με ακραίους), δεν βλέπω κάποια χτυπητή απώλεια στο ρόστερ, και ακόμη κι εκεί η πρώτη χρονιά μπορεί να βγει χωρίς μεταγραφές. Δεν ξεχνάω επίσης πως έχουμε λίγους "φτασμένους" παίκτες στο ρόστερ, που σημαίνει πως μια καλή πρώτη χρονιά μπορεί να βάλει τα θεμέλια για ακόμη καλύτερες στο μέλλον, κάνοντας και προσεκτικές κινήσεις στην μεταγραφική αγορά.

Καλή τύχη και καλή σεζόν σε όλους!
 
User avatar
tasosbin
National Manager
National Manager
Posts: 9159
Joined: Thu Oct 18, 2007 12:02 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός, Liverpool F.C.
facebook προφίλ: tasosbin
Location: Κυπαρισσία

Re: Παναθηναϊκός

Fri Dec 04, 2015 8:48 pm

Πολύ καλή ανάλυση, μπράβο Jake.
Μια παρατήρηση. Βλέπω ότι δεν αναφέρεις πουθενά τουν Λάμπρου. Αξίζει να πάρει παιχνίδια, έχει πολύ καλή εξέλιξη, τόσο καλή που το 2018 η Ανζι μου έδωσε 11,25Μ για να τον πάρει :wink:
:liverpool:
 
User avatar
panos13
Trialist
Trialist
Posts: 34
Joined: Mon Jan 05, 2004 12:00 am
Football Manager της ομάδας: Panathinaikos
Location: Athens
Contact:
Send message

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 2:35 pm

Bravo Jake για την ανάλυση σου.

Θα σταθώ μόνο στον Ευαγγέλου. Δεν έχω κοιτάξει το PA του για να ξέρω ακριβώς, αλλά σε μένα έχει βγει πάρα πολύ καλός. Νομίζω καλύτερος και από τον Λάμπρου. Δυστυχώς ίσως είναι αναγκάιο να ξεφορτωθείς κάπως τον Sanchez μιας και το συμβόλαιο του είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Ο 30 σε αντίθεση με την πραγματικότητα στεκέται πολύ καλά. Τέλος, για μένα δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα άναμεσα σε Ταυλαρίδη και Thelander. Με κλειστά μάτια ο Δανός βασικός
 
User avatar
tasosbin
National Manager
National Manager
Posts: 9159
Joined: Thu Oct 18, 2007 12:02 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός, Liverpool F.C.
facebook προφίλ: tasosbin
Location: Κυπαρισσία

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 2:41 pm

Όντως ο Τελαντερ πολύ καλός. Ο Ευάγγελος αν θυμάμαι εχει γύρω στο 130, αξιοπρεπής ειναι. Τόσο πρέπει να εχει και ο Λάμπρου. Ο 30 όντως δεν ειναι κακός αλλα δεν ειναι για το κάτι παραπάνω.
Και θα συμφωνήσω για τον Τελαντερ.


Spammed from my iPhone using Tapatalk
:liverpool:
 
User avatar
ilias_1
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2217
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:00 pm
Status: 2h season...
Location: Ag.Paraskeui

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 4:49 pm

Ευχαριστούμε για την ανάλυση Jake.
επειδή όμως εσύ παίζεις με κλειδωμένες μεταγραφές τον 1ο χρόνο μήπως μπορείς εσύ Τάσο να βάλεις σε ενα σπόιλερ τις μεταγραφικές σου περιόδους από την αρχή μέχρι όπου είσαι τώρα? έτσι να πάρουμε μια ιδέα μιας και αργεί ακόμα η μέρα που θα το ξεκινήσω.

Από τους μικρούς μόνο Λάμπρου και Αγγελόπουλος? Νιουμαν ή κανας σεντερ μπακ?
 
User avatar
alexmess14
Amateur
Amateur
Posts: 109
Joined: Sun Dec 28, 2014 10:23 pm
Football Manager της ομάδας: Atletico de Madrid
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos, Chelsea
facebook προφίλ: alexmessalas

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 7:01 pm

Συντομη και "ερασιτεχνικη" ισως αναλυση:

Εγω μαγκες επαιξα μια χρονια πριν το datapack του Nick που εβαλα τωρα και τωρα ξεκινησα νεο save μιας που περασα κι ΟΟΟΟΟΛΑ τα γραφικα! -gioupi

Επαιζα 4-4-2 ρομβο αλα Αναστασιου λογω προσωπων κυριως και 4-3-2-1 στα ευρωπαικα δυσκολα (με εξτρεμ Καρελη, Κλωνα)και μεχρι στιγμης εχω να σας προτεινω τις εξης κινησεις προς τον παραδεισο της ρευστοτητας αν φυσικα ακολουθησει κανεις το συστημα αυτο κατα βασει:

Πωλησεις: Κουτρου(γυρω στις 700 χιλιαδες ευρω σας χαιρεταει), Ταυλα, και ΦΥΣΙΚΑ Κοτσολη, Μπουρμπο, Ταμπακη, Σταματακη, Αναγνωστοπουλο (να γλιτωσουμε και τα συμβολαια τους)

Δανεικους (ζητηστε και συνεργαζομενο συλλογο κατ εμε): Λαμπρου, Κοτσαρη, Αγγελοπουλο, Ευαγγελου (εγω εδωσα και Ατζαγκουν, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΩ- ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!!)

Αγορες: ενα κεντρικο αμυντικο για βασικο (εμενα ο Δανος ΔΕΝ, μπορει να ετυχε), εναν αμυντικο μεσο αναπληρωματικο Λαγου (με Εσσιεν γελαω-οχι και η διοικηση που τα σκαει χαχαχα).

Υ.Γ. 1 Με πωληση Πρανιτς θα συμφωνουσα αλλα ειχα Νανο και Ζεκα 9 μηνες εξω εκαστος (ναι ξερω ουτε να με εφτυνε ο Μητσοτακης) οποτε τον χρειαστηκα

Υ.Γ. 2 Jake εξαιρετικη αναλυση φιλος με βοηθησε αρκετα στο νεο μου save, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ. 3 Ελπιζω να εκανα καλα που τα γραψα εδω ΕΕΕ???
"Καποιοι παιρνουν πιο σοβαρα τη ζωη παρα το manager... Αν ειναι δυνατον!!!"
 
User avatar
thodoris kwstas
Hot Prospect
Hot Prospect
Posts: 527
Joined: Fri Dec 14, 2012 4:23 pm
Football Manager της ομάδας: panathinaikos
facebook προφίλ: thodoris kwstas

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 7:44 pm

Ευχαριστούμε για την ανάλυση Jake.
επειδή όμως εσύ παίζεις με κλειδωμένες μεταγραφές τον 1ο χρόνο μήπως μπορείς εσύ Τάσο να βάλεις σε ενα σπόιλερ τις μεταγραφικές σου περιόδους από την αρχή μέχρι όπου είσαι τώρα? έτσι να πάρουμε μια ιδέα μιας και αργεί ακόμα η μέρα που θα το ξεκινήσω.

Από τους μικρούς μόνο Λάμπρου και Αγγελόπουλος? Νιουμαν ή κανας σεντερ μπακ?
Ευαγγέλου φίλε.
Εγώ τώρα που είμαι πρώτη σεζόν που στο τέλος δεν κυνήγαγα τίποτα και ήμουν σίγουρα play off του έδωσα 8 συμμετοχές και 2 μετά όταν είχα βγει 1ος σίγουρα.
Τώρα 2η σεζόν σκέφτομαι να τον βάλω βασικό.
Don't hate the player hate the game.
 
User avatar
tasosbin
National Manager
National Manager
Posts: 9159
Joined: Thu Oct 18, 2007 12:02 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός, Liverpool F.C.
facebook προφίλ: tasosbin
Location: Κυπαρισσία

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 8:52 pm

Αν δεν εχει πρόβλημα ο jake ανεβάζω σς. Αλλιώς πμ


Spammed from my iPhone using Tapatalk
:liverpool:
 
User avatar
ilias_1
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2217
Joined: Sun Jun 06, 2004 11:00 pm
Status: 2h season...
Location: Ag.Paraskeui

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 10:38 pm

Φαντάζομαι στα πλαίσια της 1ης παραγράφου δεν υπάρχει πρόβλημα
Για αυτό εξάλλου έχουμε και το παρόν τόπικ, ώστε ο καθένας να κάνει ελεύθερα την κριτική του και τις προτάσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση της ομάδας στο παιχνίδι. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!
Και γενικά νομίζω είναι καλό (και για την ροή του τόπικ) να γίνουν και άλλες αναλύσεις από όποιον έχει πάρει Παναθηναϊκό.

*παρολαυτά στείλε ένα πμ εσύ :D 8)
 
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Posts: 14303
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: AEK
twitter: mojotzotzo
Status: WIP
Location: thessaloniki

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 10:43 pm

Χίλιες φορές τα έχω πει ρε παιδιά πως οι αναλύσεις έιναι των ομάδων και όχι των χρηστών που τις κάνουν και μπλα μπλα μπλα μπλα ενθαρρύνω να κάνουν και οι υπόλοιποι ολοκληρωμένες αναλύσεις μέσα στα ανοιγμένα τόπικ κτλ κτλ. Άπειρες φορές το έχω πει τόσα χρόνια και νομίζω μόνο ένα παιδί το έχει κάνει τόσα χρόνια και ζητούσε και συγνώμη( :o ) κιόλας για αυτό
 
User avatar
alexakoss
Banned
Banned
Posts: 6385
Joined: Tue Jun 24, 2008 4:09 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Π.Α.Ο.,A.C. Milan,R.Madrid
Status: Οι οπαδοί ακολουθάνε πιστά,όχι τυφλά...

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 10:46 pm

Σου είχα πει κάτι περί αυτού πέρυσι mojo αν θυμάσαι.Δεν συμφωνώ καθόλου,αλλά ας μείνουμε ontopic.
 
User avatar
tasosbin
National Manager
National Manager
Posts: 9159
Joined: Thu Oct 18, 2007 12:02 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός, Liverpool F.C.
facebook προφίλ: tasosbin
Location: Κυπαρισσία

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 11:06 pm

ορίστε τα σσ με τις μεταγραφές λοιπόν:
Spoiler: show
Image

Image

Image

Image

Image

Image
:liverpool:
 
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Posts: 14303
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: AEK
twitter: mojotzotzo
Status: WIP
Location: thessaloniki

Re: Παναθηναϊκός

Sat Dec 05, 2015 11:12 pm

Καταλαβαίνω, αλλά άμα κάνανε 15 άτομα ολοκληρωμένη ανάλυση μέσα στο τόπικ τότε κανέναν δεν θα ένοιαζε ποιανού είναι το 1ο ποστ.
Προφανώς, δεν θεωρώ πως όλα είναι τέλεια αλλά είναι το καλύτερο δυνατό με βάση τις τεχνικές δυνατότητες ενός φόρουμ. Από το να βλέπω 5 τόπικ με 1-2 ποστ και τίτλους panathinaikos by mojotzotzo, panathinaikos by jake13, panathinaikos by alexakoss, προτιμώ αυτο. Αν ήμασταν σε σάιτ αντί φόρουμ που μπορούσε να έχει δημοσιευμένα 5 άρθρα ανάλυσεις παναθηναικού και να πατούσες ένα tag/φίλτρο και να σου απομόνωνε όλες τις αναλύσεις μιας ομάδας από όλες τις άλλες και να τις διάβαζες δίπλα δίπλα όλες μαζί τότε θα ήμουν πιο χαρούμενος. Αλλά με βάση τους τεχνικούς περιορισμούς που υπάρχουν, προτιμώ αυτό το ελάττωμα από το άλλο παράδειγμα που λέω.
 
User avatar
alexmess14
Amateur
Amateur
Posts: 109
Joined: Sun Dec 28, 2014 10:23 pm
Football Manager της ομάδας: Atletico de Madrid
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos, Chelsea
facebook προφίλ: alexmessalas

Re: Παναθηναϊκός

Sun Dec 06, 2015 12:16 am

Χίλιες φορές τα έχω πει ρε παιδιά πως οι αναλύσεις έιναι των ομάδων και όχι των χρηστών που τις κάνουν και μπλα μπλα μπλα μπλα ενθαρρύνω να κάνουν και οι υπόλοιποι ολοκληρωμένες αναλύσεις μέσα στα ανοιγμένα τόπικ κτλ κτλ. Άπειρες φορές το έχω πει τόσα χρόνια και νομίζω μόνο ένα παιδί το έχει κάνει τόσα χρόνια και ζητούσε και συγνώμη( :o ) κιόλας για αυτό

Σορρυ φιλος δεν ημουν ενημερος σχετικα γι αυτο και τα υστερογραφα απλα "γουσταρα" τη συζητηση κι εγραψα!

Δεν θα επαναληφθει μαγκες!

-diatakste -diatakste -diatakste
"Καποιοι παιρνουν πιο σοβαρα τη ζωη παρα το manager... Αν ειναι δυνατον!!!"
 
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Posts: 14303
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: AEK
twitter: mojotzotzo
Status: WIP
Location: thessaloniki

Re: Παναθηναϊκός

Sun Dec 06, 2015 12:24 am

Είτε έγραψα πολύ λάθος αυτό που ήθελα να πω είτε κατάλαβες πολύ λάθος αυτό που ήθελα να πω.